Svenska Norsk Dansk Suomi
Ilmanpuhdistusratkaisut / Referenssit / TNT

TNT Ref image  

TNT – työympäristö korkealla päiväjärjestyksessäe 

Upplands Väsbyssä, Tukholman pohjoispuolella sijaitsee yksi TNT Sverigen logistiikkakeskus. TNT:n vahva yhteistyökulttuurillinen kuva vahvistuu jo eteisessä. Kuvakieli ja viestit alleviivaavat, että tärkein menestystekijä ovat ihmiset ja ryhmät, joissa he tekevät töitä. Pyrimme olemaan alan parhaita koskien työympäristöä kuljetusteollisuudessa.

Työympäristötyö on ollut TNT:n osana jo pidemmän aikaa. Yritys on ISO 9001- ja ISO 14001-serfioinnin lisäksi myös OHSAS 18001-sertifioitu, mikä tarkoittaa, että johtojärjestelmä sisältää rakenteen, jonka kautta organisaatio hoitaa työympäristökysymyksiä. Magnus Lindberg on TNT Sverigen General Service Coordinator ja osallistunut ympäristötöihin kauan. Hän muistaa kun TNT:n tilat sijaitsivat Sollentunassa. ”Jo tällöin suoritettiin ilman hiukkaspitoisuuden mittauksia. Pystyimme toteamaan, että ilma sisälsi runsaasti pakokaasuja, pakettipölyä ja kumihiukkasia.” 
 
Vuonna 2005, muuton yhteydessä uusiin 5000 m2 tiloihin asennettiin 5 kattoilmanpuhdistinta. Ensimmäinen vuosi osoitti, että vuosihuolto ei ollut riittävä, vaan meidän oli tilattava lisähuoltoja, joka oli myös haaste työvuoron aikana. Huollon suorittaminen kattoilmanpuhdistimia koskien vaati myös suunnittelua.
 
Sopimusajan lopulla Magnus alkoi etsiä vaihtoehtoisia ratkaisuja. Hän otti yhteyttä QleanAir Scandinaviaan, joka tuli suorittamaan ilman hiukkaspitoisuuksien mittaukset. Luettuaan raportin, päätettiin kokeilla mitä 2 AirQlean+5820 -ilmanpuhdistinta voisi tehdä ilmanlaadulle. Ilmanpuhdistimet ja niiden määrä valittiin TNT:n edellytysten ja tarpeiden mukaan.
 
Ilmanpuhdistus joka toimii
Lyhyen koeajan jälkeen voitiin todeta, että uudet ilmanpuhdistimet vastasivat odotuksia. Ilmanpuh­distuksen tulosten ansiosta, TNT oli vakuuttunut ja allekirjoitti 3-vuotisen sopimuksen QleanAirin kanssa.
 
Sopimukseen sisältyy ennakoiva huolto, suodattimien vaihto ja elinikäinen toimintatakuu. Yksi takuu on, että TNT saa saman korkealaatuisen ilmanpuhdistuksen päivittäin, vuoden ympäri. QleanAirin toimittama ilmanpuhdistin toimii yhtä hyvin päivää ennen huoltoa kuin toimituspäivänäkin.
 
Vaihdon jälkeen uusiin ilmanpuhdistimiin, henkilökunnalta on tullut runsaasti myönteistä palautetta. ”Sen tuntee silmissä” oli yksi kommenteista. Huono ilma voi aiheuttaa vaivoja, kuten päänsärkyä, astmaa ja silmien kuivuutta, ja se tosiasia, että henkilökunta tuntee eron, on lisätodistuksena uuden ilmanpuhdistuksen toimivuudesta.
 
TNT on erittäin tyytyväinen ja pitää silmällä muita positiivisia vaikutuksia. ”Olen suositellut ratkaisua muille TNT-yksiköille”, kertoo Magnus lopuksi.
 
 


Referenssit TNT
PDF