Svenska Norsk Dansk Suomi
Tietoa meistä

QleanAir Scandinavian historia

Tämä on kertomus ahkerasta astmaatikko-palomiehestä ja savulle
herkästä liikemiehestä, jolla on hyvä liikevaisto.

Yrityksen perustaja Peter Bjersten työskenteli 1980-luvun lopulla palomiehenä panostaen samalla yrittäjän uraan vapaa-ajallaan. Palokunnassa työskennellessään hän oli hankkinut paljon tietoa savusta - sekä sen sisällöstä että sen ominaisuuksista. Vähitellen hän oli löytänyt älykkään tavan puhdistaa savupitoinen ilma, jotta ilma puhdistuu ja kaikki haitalliset aineet, vaaralliset komponentit ja hiukkaset poistetaan. Nämä olivat Smoke Free Systemsin menestysreseptin ensivaiheet.

Vuonna 1993 Ruotsissa otettiin käyttöön tiukat tupakointikieltolait. Tänä aikana Smoke Free Systems oli jo alkanut rakentaa tupakointihuoneita käyttäen Smoke Free Systemsin suodatintekniikkaa. Vuonna 1997 Håkan Lindström toimi konsulttina yhtiössä. Hän näki aikaisin hyödyntämättömät mahdollisuudet sekä markkinoilla että yrityksessä ja liittyi Peterin joukkoon Smoke Free Systemsin osaomistajana.

Håkan Lindström, joka on itse allergikko, eikä voi olla savuisissa ympäristöissä, kannusti Peter Bjerstenia keksimään tupakointihuoneita paremman ratkaisun. Tupakointihuoneissa ilma oli edelleen täynnä savua, eivätkä savuttomat voineet seurustella tupakoivien työtovereidensa kanssa altistumatta passiiviselle tupakoinnille. Tämän ratkaiseminen oli haaste!

Kovan prosessin jälkeen, jossa hyödynnettiin Peter Bjerstenin tietoja ja innovaatiota, voitiin esitellä lopputulos messuilla vuonna 1997: erillinen ja avoin tupakointikoppi!

Vihdoinkin kaikki savu oli poissa!

Ratkaisu perustuu savun sulkemiseen sisälle ennen kuin se ehtii levitä ja sen puhdistamiseen oikealla suodatintekniikalla yhdessä jatkuvan ehkäisevän huollon kanssa. Kyseessä on sama ratkaisu, jota käytetään nykyisellään kaikissa tuotteissa.

Aluksi itsestään selvä syy Smoke Free Systemsin ratkaisujen käyttämiselle oli suojata ihmisiä passiiviselta tupakoinnilta. Ja tämä oli tilanne monen vuoden ajan. Nykyään yritykset käyttävät Smoke Free Systemsin palveluja monista eri syistä. Kyseessä voi olla:

Ulkona tupakoimisen aiheuttaman poissaolon kustannukset ja sen aiheuttama huonompi tehokkuus paikoissa, joissa tupakointi ei onnistu ulkotiloissa rajoitusten vuoksi Lattiatilan tehokkaampi käyttäminen

Tupakointikoppia voidaan nykyään käyttää, paitsi puhdistamaan ilman tupakansavusta, myös ratkaisemaan muita tupakointiin liittyviä ongelmia.

Smoke Free Systems ei ole vuosien aikana vain kehittänyt loistavaa ratkaisua vaan myös hankkinut laajaa tietoa tupakointiin liittyvästä käyttäytymisestä, tupakkalainsäädännöstä ja siitä tosiasiasta, että tupakoinnin aiheuttamaa ongelmaa ei voida ratkaista yhdessä yössä. Smoke Free Systems tulee olemaan osa savuttoman ympäristön ratkaisua, kunnes tavoite on saavutettu.

Syyskuussa 2012 Smoke Free Systems muutti nimensä QleanAir Scandinaviaksi - Katso lehdistötiedote »